Букмейкърските бонуси - какво е това?

За букмейкърите най-важните хора сте вие, залагащите, затова те измислят най-различни бонуси, с които да ви привлекат. Букмейкърите се конкурират не само с коефициенти и видове пазари, но и с видовете бонуси, които предлагат. Всеки сайт предлага бонуси за нови клиенти, но имайте предвид, че промоциите имат условия и трябва да направите определен депозит, а след това още няколко залога, за да може да изтеглите парите от бонуса. За редовните клиенти също има най-различни бонуси – допълнителни средства, специални промоции, прогнози, свободни залози и много други.

Ние от Number1bets.com ще ви покажем най-важните аспекти, които са важни относно бонусите.

Внимавайте при избора на бонус с:

Условията за получаване

Когато избирате бонус, вие трябва да сте много добре запознати с правилата на използването му. Всеки бонус има определени условия, които трябва да изпълните, преди да го получите и да залагате с него. Както вече споменахме всеки новорегистрирал се получава бонус. Обикновено се дава начален бонус в размер до 100лв. или друга сума. Това обаче не означава, че вие със сигурност ще получите 100 лв. от букмейкъра. Това всъщност е бонус до 100лв., като зависи от сумата на първия ви депозит. Ако след като се регистрирате, депозитът ви е 50лв,, то вие ще получите 50лв. бонус. Ако искате да получите максимум бонус в размер на 100лв., трябва депозитът ви да бъде на същата стойност или повече.

Задължително обърнете внимание какви са изискванията за получаване на бонуса. Възможно е да трябва да въведете някакъв код, да се свържете с букмейкъра или бонусът ви автоматично да се зареди в сметката ви, без да правите нищо. При всички букмейкъри обаче усвояването на бонуса става по един и същи начин.

Когато се регистрирате и получите бонус, вие нямате възможност да изтеглите сумата веднага. Трябва да превъртите бонуса, т.е да заложите определена сума, преди да можете да изтегляте от сметката си.

Нека ви дадем пример. Ако сте се регистрирали и сте вкарали депозит от 40лв. в сайта, то ще получите бонус на същата стойност и сметката ви ще стане 80лв. За да може обаче да теглите пари от нея, трябва да развъртите 3 пъти тази сума, т.е да направите залози на обща стойност 3x80 = 240лв.

Условията за превъртане

Друго много важно условие е срокът на бонуса. Обикновено букмейкърите дават срок между 7 и 30 дни, в които да превъртите своя бонус.  Ако не го направите в определения срок, ще загубите бонуса си. Друго важно условие е, че когато искате да превъртите бонуса, трябва да правите залозите си над определен коефициент. Обикновено  е 1.50, но може да бъде и различен. При повечето букмейкъри залози на линии, залози на четно/нечетно, Азиатски хендикап, на какъвто и да е спорт, при каквито и да е коефициенти, няма да се считат също в общата сума на превъртане на бонуса.

Не всеки бонус трябва да бъде превъртян 3 пъти. Има бонуси, при които е достатъчно това да стане веднъж или два пъти.

Съветваме ви всеки път, преди да изискате бонуса си, да проверите дали няма нови условия, които да ви изненадат.

Промо код или оферта без код? Разликата между Бонус код, Промоция и Оферта

И трите представляват вид бонус, но са под различна форма. Нека разгледаме всеки един от тях поотделно и видим плюсовете и минусите им:

Промоция – представлява предложение за безплатно добавяне на сума или залози, които букмейкърите предлагат при нова регистрация или вече съществуваща.

Предимства :

 • Обикновено първоначалната промоция е с най-висока стойност;
 • Получавате безвъзмездно средства под формата на парични добавки, за да залагате;

Недостатъци:

 • По време на текущата промоция нямате възможност да теглите пари от сметката си;
 • Превъртането на средствата понякога може да бъде по-дълго от очакваното;

Бонус код – това е код, който когато се въведе, букмейкърът дава право на безплатен залог или бонус от вида на залог на събитие със завишени коефициенти. И тук има определени правила за усвояването на бонуса. При безплатен залог букмейкърът ще ви даде определена сума, която да заложите и ако познаете, ще получите само чистата печалба от залога. Тоест, ако имате безплатен залог за 10лв. и го заложите на 2 коефициент, общата сума на печалбата е 20лв. Букмейкърът обаче ще ви изплати само чистата печалба, която е 10лв.

Предимства:

 • Получавате шанс да спечелите реални средства, без да се налага да рискувате собствените си;

Недостатъци:

 • Възможно е букмейкърът да ви ограничи избора на залог само до определени от него мачове и видове пазари;
 • Обикновено безплатните залози са на ниска стойност;

Оферта – представлява всички предложения, които играчите получават, след като се регистрират в сайта. Букмейкърът може да ви изпрати оферта и да ви предложи определен бонус при депозит на средства или да ви предложи оферта за залог на живо на определено събитие. Повечето букмейкъри използват големите мачове, за да ви предложат подобна оферта на живот. Офертата се изпраща по e-mail или се качва на сайта. При оферта на живо имате възможност, ако направите залог за определено събитие преди неговото начало, да получите добавка под формата на безплатен залог на живо по време на двубоя. По този начин чрез двата направени залога може да се подсигурите и да направите така, че какъвто и да е изходът от мача, вие все да сте на печалба. За тези добавки важат определени условия и има лимит до определена сума.

Предимства:

 • Имате възможност да подсигурите своя залог и винаги да излезете на печалба;
 • Получавате средства, които може да заложите и да спечелите, благодарение на тях;

Недостатъци:

 • Офертата на живо е ограничена само до определени от букмейкъри събития и пазари;
 • Бонусът е ограничен до определена сума;

Бонуси за новорегистрирани

Betfair лого на букмейкъра

Betfair предлага до 100 евро бонус при депозит от 5 евро до 200 евро за спортната си секция. Бонусът е на стойност 50% от депозираната сума. Ако направите депозит от 20 евро в Спортната борса, ще получите още 20 евро бонус. За спортната секция залогът трябва да е с минимум 1.2 коефициенти, след което ще имате възможност да направите 3 безплатни залога по 10 евро. Ако залогът ви бъде печеливш, печалбите ще бъдат преведени по сметката ви, но без стойността на безплатния залог. При Спортната борса трябва да направите залог от 20 евро до седмица след регистрацията си. Ако той е неуспешен, букмейкърът ще възстанови сумата. Нашето пълно ревю за Бетфейр.

Pinnacle лого - онлайн залози

В  Pinnacle няма бонуси, но за сметка на това там са едни от най-добрите коефициенти и липсват всякакви рестрикции спрямо залагащите. В сайта има почти всички футболни първенства и може да се каже, че там залагат основно хора, които са напреднали със залозите. Как да влезете в Пинакъл за България?

Ефбет лого - залози през букмейкъра

Букмейкърът предлага 25% върху първия депозит или начален бонус до 110лв. За да получите бонуса си трябва да се превърти 3 пъти депозита + 3 пъти размера на бонуса. За превъртане се считат само спортни залози. Научете повече за Ефбет.

1xbet лого - онлайн залагане

Бонусът, който дава 1XBET, е 100% при първи депозит, като максималната сума е до 100 евро или нейният еквивалент в друга валута.  За българските игра бонусът е на стойност до 200лв. Той се прибавя автоматично към акаунта след неговия първи депозит, като трябва да се попълнят всички данни в личния профил. Превъртането на сумата на бонуса трябва да е трикратно, като се използват залози с т.нар. Акумулатор. Всеки залог трябва да включва поне 3 събития/срещи. Задължително е поне 3 от селекциите да имат коефициенти не по-малък от 1.40.  Бонусът от 1XBET е валиден многократно и докато не го превъртите и изтеглите, нямате право да участвате в други промоции. За игрите, типовете залози и бонуси на 1xBet.

Bet365 лого на онлайн букмейкъра

Букмейкърът дава 100% бонус при депозит до 100лв. на всички новорегистрирани играчи.  Ако депозитът ви е по-голям,  бонусът ще бъде 100лв. Условието на Bet365, за да получите бонуса си, е да превъртите един път сумата на квалифицирания депозит на събития, които вие си изберете.  За да може да изтеглите своите средства, трябва да имате направени залози на стойност 3 пъти вашия депозит и бонус в срок до 3 месеца, в противен случай бонусът е загубен. За Бет365 прочетете тук.

За залагащите през мобилни устройства

По-големите и известни букмейкъри вече имат разработени мобилни версии и приложения за своите сайтове, като по този начин дават по-голяма свобода на своите клиенти да залагат, без значение къде се намират.

Кои са най-често срещаните мобилни бонуси?

 • Фиксиран размер на бонуса при точно определена сума на залога;
 • Възможност за залагане на определена фиксирана сума в конкретен раздел и получаване на друга по-висока сума под формата на безплатни залози;
 • 100% бонус при извършване на първия залог, направен от мобилно устройство;

Предимствата и недостатъци на бонусите

Бонусите винаги са атрактивни, но като всяко нещо си имат своите предимства и недостатъци. Разбира се, плюсовете са повече, но е добре да знаете и минусите. При повечето букмейкъри първоначалният бонус достига до 100% от първия депозит.  Това може да ви накара да си направите няколко регистрации в различни сайтове, за да използвате всички предложени бонуси. Трябва обаче да имате стратегия. Има бонуси, които са доста трудни за събиране. Съветваме ви да залагате с малки суми, докато превъртите сумата колкото пъти е нужно според условията на букмейкъра.  Не се опитвайте наведнъж с един голям залог да превърнете бонуса в средства, които може да изтеглите, защото има реален шанс да загубите. Ако загубите, е напълно възможно да се впуснете в неразумно залагане с големи суми, опитвайки се да върнете средствата от евентуално загубения бонус. Внимавайте и с бонуси, които ви провокират да правите големи залози, а в същото време имат малка възвращаемост.  Не забравяйте, че при залагането търпението е много важно, затова не го губете!

Кога е добре да използвате бонус кодове?

 • когато процетете условията и прецените, че са приемливи;
 • когато имате намерение да изиграете над 10 срещи;
 • когато искате да допълните сумата към залога;
 • когато мислите, че има реални предпоставки за превъртането и изтеглянето на бонуса;
 • когато бонусът няма изисквания за предварителен залог;

Кога е по-добре да не използвате бонус кодове?

 • Когато ще залагате на по-малко срещи;
 • Когато не искате да се занимавате с превъртане на бонуса, а предпочитате да депозирате собствени средства и да ги теглите, когато пожелаете;
 • Когато условията за превъртане на залозите не ви се струват изпълними;
 • Когато искате да залагате на различни коефициенти;

Бонуси
5 (100%) 1 vote

TOP