Какво е "Кеш-Аут"?

Това е една сравнително нова опция, които се предоставя основно от големите букмийкъри. Тя дава възможност на играчите да спрат своите активни залози. Тази опция може да се срещне като „Кеш-Аут”, „Stop Loss”, “Затвори залог”, „Cash-Out” и други.

Функцията кеш аут е процес, чрез който затваряте залога си преди неговия край. По този начин може да подсигурявате залозите си винаги, когато мислите, че имате нужда от това. Кеш аут е доста лесна за използване функция и може да ви бъде от голяма полза.

Ако, например, залогът ви е на път да се случи, но все още има време до края, сумата, която букмейкърът ще ви предложи за прекратяване на залога, ще бъде по-висока от заложената и по-малка от сумата, която бихте спечелили след края на мача, ако познаете неговото развитие. Ако мачът не се развива добре и ще загубите, сумата на затваряне на залога ще е по-малка от заложената от вас сума. Така ще приберете част от парите си и загубата няма да е толкова голяма.

Имайте предвид, че не за всички пазари и събития функцията кеш аут е налична.

Плюсове на спирането на залози

  • Затварянето на залога отнема няколко секунди и сумата, която сте избрали да прекратите залога си веднага се прехвърля към сметката ви;
  • Затваряйки залога си, вие можете да предотвратите евентуална загуба на пари. Ако в началото вашият залог ви е изглеждал печеливш, но по-късно смятате, че ще загубите парите си, може да използвате „Cash-Out”и да приберете част от залога си;
  • Сумата на кеш аута се изчислява автоматично от системата на сайта и се определя в зависимост от развитието на мача и стойността на залога ви;
  • Прекратявайки даден залог, вие може да спасите част от заложената от вас сума, дори още преди началото на мача. Ако, например, заложите за даден отбор във футболен мач, но няколко минути след началото на двубоя забелязвате, че отборът е излязъл с много слаб състав, може да промените мнението си за края на срещата и да затворите първоначалния си залог, дори да е на загуба. Парите, които ще загубите в началото на мача със сигурност ще са по-малко, отколкото ако решите да използвате кеш аут към края на двубоя.

Минуси на "Кеш-Аут"

  • Възможно е да затворите залога си, смятайки, че няма да познаете резултата, а в края на мача той да е такъв, какъвто сте го предвидили;
  • Обикновено не знаете със сигурност дали дадено събитие ще има наличен кеш аут в по-късен етап. Но имайте предвид, че за по-големите лиги и първенства в различните държави, функцията е активна;

Кои предлагат "Кеш-Аут"?

Betfair лого на букмейкъра

Букмейкърът Betfair дава възможност на своите играчи да разберат точно на кои пазари за дадено събитие ще има възможност за кеш аут. Това определено дава много голямо предиство на Betfair пред другите букмейкъри. Срещу дадения пазар има оранжева иконка на кръг в квадрат, която дава информация, че функцията кеш аут ще бъде активна на това събитие и на този пазар. Още информация за Бетфеър в нашето експертно мнение.

Ефбет лого - залози през букмейкъра

Опцията е активна само за определени събития и пазари, но от Efbet не дават информация кои точно ще подлежат на кеш аут. Добре е да знаете, че функцията е активна само за единични залози, т.е ако заложите множествени селекции на каквито и да е било събития, няма да можете да прекратите своя залог. Повече за букмейкъра ще откриете в нашето цялостно ревю за Ефбет.

1xbet лого - онлайн залагане

Опцията "Кеш-Аут" е налична в руския букмейкър за много събития от лиги, шампионати и първенства. Когато решите да упражните опцията, системата реагира мигновено без забавяния. В залозите на живо опцията е активна в почти всичко случаи. В нашето подробно за 1xbet ще откриете линк за вход от България, както и контакти към букмейкъра.

Bet365 лого на онлайн букмейкъра

Опцията може да се използва при доста различни събития, но не при всички. Затварянето на залог в сайта на Bet365 е направено лесно и удобно за използване. След като стигнете до секцията със залозите си, ще може да видите дали даден залог може да бъде спрян или не.  Имайте предвид, че ако сте изискали бонус от компанията и трябва да го превъртите, то всички залози, които сте затворили, няма да се считат към превъртяната от вас сума на бонуса. От това ревю за Бет365 може да откриете повече за спортните залози и бонус предложенията от бранда.

Често задавани въпроси

Повечето букмейкърите, които предлагат опцията Cash-Out, я имат както на десктоп версията, така и на мобилната. Все още се срещат такива, при които кеш аут липсва за мобилните устройства, но това не означава, че тези букмейкъри не са добри. Вие сами трябва да прецените дали е наистина важно за вас да може да използвате кеш аут и през мобилния си телефон.

Тази функция е напълно безплатна при всички букмейкъри, които я предлагат.

Използването на тази функция не е със задължителен характер. Може да я използвате при всеки ваш залог, стига да е активна, а може и да не я използвате нито веднъж. Изборът си е само ваш.

За съжаление, не на всякакви събития и пазари може да използвате опцията кеш аут. Но по принцип я има при по-популярните мачове на различните спортове.

Това се среща, когато към момента има блокирано събитие или събития, което автоматично спира възможността за кеш аут. Трябва да изчакате коефициентите да се активират отново и тогава да извършите затваряне на залог.

Кеш-Аут
5 (100%) 1 vote

TOP